FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ZA 2004. PREDVIĐA RAST OD 2 POSTO, OPREZNIJA GLEDE 2005.

BRUXELLES, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija je objavilada i dalje ostaje pri svojim procjenama ovogodišnjeg rastagospodarstva 12-člane eurozone u visini od oko dva posto, no i da je'opreznija' glede očekivanja za iduću godinu.
BRUXELLES, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija je objavila da i dalje ostaje pri svojim procjenama ovogodišnjeg rasta gospodarstva 12-člane eurozone u visini od oko dva posto, no i da je 'opreznija' glede očekivanja za iduću godinu.

Glasnogovornik Komisije Gerassimos Thomas rekao je da je Komisija na proljeće revidirala naviše svoje procjene gospodarskog rasta za 2004. na 'negdje oko dva posto', naspram prvotno očekivanih 1,7 posto, te da ostaje pri tome i dalje unatoč snažnom rastu cijena nafte.

"Mnogi se pitaju znači li podizanje procjena rasta za ovu godinu da će i prognoze za iduću godinu biti revidirane naviše, no tu moramo biti nešto više oprezni", izjavio je Thomas. "Moramo vidjeti u kojem smjeru idu cijene nafte".

Po njegovim riječima, Komisija ne revidira naniže, ali još niti naviše svoje procjene rasta aktivnosti u eurozoni u 2005., u visini 2,3 posto.

Ovih je dana europski povjerenik za monetarna pitanja Joaquin Almunia izjavio da bi nastavak rasta cijena nafte mogao pritisnuti europsko gospodarstvo, izazivajući jačanje inflacije i slabiji gospodarski rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙