FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU NEĆE STATI S PROŠIRENJEM DOK NE UĐE JUGOISTOČNA EUROPA

ZAGREB/KRYNICA, 10. rujna 2004. (Hina) - Europska unija neće stati sproširenjem dok u nju ne uđu zemlje jugoistočne Europe, zaključeno jeu petak na panel raspravi u poljskom mjestu Krynici, gdje se održavagospodarski forum, na kojoj je sudjelovala hrvatska ministricaeuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.
ZAGREB/KRYNICA, 10. rujna 2004. (Hina) - Europska unija neće stati s proširenjem dok u nju ne uđu zemlje jugoistočne Europe, zaključeno je u petak na panel raspravi u poljskom mjestu Krynici, gdje se održava gospodarski forum, na kojoj je sudjelovala hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.

U radu panel diskusije na temu "Zemlje jugoistočne Europe i EU - kako ubrzati put prema članstvu?" uz hrvatsku su ministricu sudjelovali njezini kolege, ministri europskih integracija Bugarske, Rumunjske i Albanije te koordinator Pakta za stabilnost Erhard Busek, rekla je u telefonskom razgovoru za Hinu glasnogovornica ministarstva za europske integracije Ivana Grgić.

"Zaključak panela bio je da EU neće stati s proširenjem dok u nju ne uđu zemlje jugoistočne Europe", rekla je Grgić.

Ministrica je tijekom rasprave govorila o načinima ubrzavanja integracije u EU ne samo Hrvatske, nego cijelog europskog jugoistoka.

"Pritom se osvrnula na CARDS program i očekivanja RH od predpristupnih fondova EU koje ćemo konkretno doznati u listopadu", kazala je Ivana Grgić.

Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u četvrtak postala glavni pregovarač s Europskom unijom, prema riječima glasnogovornice MEI naglasila je i važnost regionalne suradnje i međusobne razmjene iskustava, jer "nas upravo to čini sve zajedno uspješnijima na putu u EU".

Hrvatska ministrica upoznala je ostale sudionike sa svime što RH konkretno radi na putu približavanja uniji i priprema za screening (procjene usklađenosti hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU) i pregovore, naglasivši da želi biti spremna za članstvo do 2007., a od EU ovisi kad će postati punopravnom članicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙