FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KREDITI STANOVNIŠTVU 58,8 MILIJARDI KUNA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Plasmani poslovnih banaka stanovništvuu Hrvatskoj u srpnju su porasli za nešto više od milijardu kuna, pa suukupni krediti građanima krajem tog mjeseca iznosili 58,8 milijardikuna.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Plasmani poslovnih banaka stanovništvu u Hrvatskoj u srpnju su porasli za nešto više od milijardu kuna, pa su ukupni krediti građanima krajem tog mjeseca iznosili 58,8 milijardi kuna.

Najnoviji podaci Hrvatske narodne banke pokazuju da se nastavlja trend rasta plasmana stanovništvu po višim stopama nego poduzećima.

U srpnju je, nakon dinamičnog rasta u lipnju, donekle usporen rast plasmana banaka odobren nebankarskom sektoru. Njihova je godišnja stopa rasta u srpnju iznosila 10,3 posto, što je 1,9 postotnih bodova manje od lipanjskog porasta, podaci su iz rujanskog Biltena HNB-a.

Ako se isključi utjecaj tečaja, godišnja stopa rasta plasmana smanjena je sa 14,2 posto u lipnju na 12,1 posto u srpnju, a ukupni plasmani (svim sektorima) krajem srpnja iznosili su 118 milijardi kuna.

Najveći udio u porastu plasmana banaka u srpnju ostvario je sektor stanovništva - za milijardu kuna. Od toga se 487 milijuna kuna odnosi na porast stambenih kredita, koji su krajem srpnja iznosili ukupno 18,9 milijardi kuna.

Istodobno su plasmani poduzećima gotovo stagnirali, odnosno u srpnju su u odnosu na lipanj, porasli za oko 100 milijuna kuna. Ukupni plasmani banaka poduzećima krajem srpnja iznosili su 56,2 milijarde kuna.

Godišnja stopa rasta plasmana stanovništvu u srpnju je iznosila 16 posto, a poduzećima 7,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙