FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBJEGLICE U VELEPOSLANSTVU KANADE UGLAVNOM SJEVERNOKOREANCI

MONTREAL, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina od 44 osobe, među kojimašestero djece, koji su u srijedu ušli u kanadsko veleposlanstvo uPekingu, su državljani Sjeverne Koreje, rekla je u srijedu KimberlyPhillips, glasnogovornica kanadskog ministarstva vanjskih poslova.
MONTREAL, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina od 44 osobe, među kojima šestero djece, koji su u srijedu ušli u kanadsko veleposlanstvo u Pekingu, su državljani Sjeverne Koreje, rekla je u srijedu Kimberly Phillips, glasnogovornica kanadskog ministarstva vanjskih poslova.

"Pokušavamo ustanoviti što su njihove namjere", dodala je ona i odbila špekulirati o mogućem stajalištu Kanade ako te osobe zatraže status izbjeglica.

Kanadski dužnosnici su i dalje u noći između srijede i četvrtka, po pekinškom vremenu, provjeravali identitete tih osoba, naglasila je glasnogovornica.

U posljednje tri godine više je stotina državljana Sjeverne Koreje, bježeći od staljinističkog i osiromašenog režima Kim Jong-Ila, pokušalo spas pronaći u diplomatskim misijama u Kini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙