FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL DO KRAJA GODINE OTVARA VELEPOSLANSTVO U ZAGREBU

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Izrael bi do kraja ove godine trebaootvoriti svoje veleposlanstvo u Hrvatskoj, a izraelski tehnički tim ulistopadu će stići u Zagreb i početi pripreme za otvaranjeveleposlanstva, doznaje u ponedjeljak Hina.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Izrael bi do kraja ove godine trebao otvoriti svoje veleposlanstvo u Hrvatskoj, a izraelski tehnički tim u listopadu će stići u Zagreb i početi pripreme za otvaranje veleposlanstva, doznaje u ponedjeljak Hina.

"Izrael će najvjerojatnije do kraja ove godine otvoriti zgradu veleposlanstva u Zagrebu", kazao je za Hinu izraelski izvor, dodajući da će već u listopadu, s tim ciljem, u Zagreb doputovati izraelski tehnički tim.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova već je objavilo i natječaj za mjesto veleposlanika u Hrvatskoj.

Hrvatska i Izrael uspostavile su diplomatske odnose 1997. godine, nakon čega su odnosi između dviju zemalja intenzivirani. Godine 1998. Izrael je službeno posjetio tadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić, a dobri odnosi dodatno su potvrđeni službenim posjetom Izraelu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića 2001. godine te uzvratnim posjetom izraelskog predsjednika Moshe Katsava Hrvatskoj prošle godine.

U ožujku ove godine u Izraelu su boravila trojica hrvatskih ministara - ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministar obrazovanja Dragan Primorac i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Tijekom Žužulova boravka u Izraelu, izraelski je ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom najavio otvaranje veleposlanstva u Hrvatskoj.

Dosada je Izrael pokrivao Hrvatsku iz svog veleposlanstva u Beču, koje je, osim Hrvatske, bilo zaduženo za Austriju, Sloveniju i Slovačku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙