FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLANIRANI NAPADI I NA DRUGE STRANE MISIJE U LIBANONU

BEJRUT, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Osim talijanskogveleposlanstva u Bejrutu, teroristi su namjeravali napasti i drugestrane misije u tome gradu kao i vladine zgrade, objavilo je u srijedulibanonsko ministarstvo unutarnjih poslova.
BEJRUT, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Osim talijanskog veleposlanstva u Bejrutu, teroristi su namjeravali napasti i druge strane misije u tome gradu kao i vladine zgrade, objavilo je u srijedu libanonsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Talijansko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da je, uz pomoć libanonskih i sirijskih snaga sigurnosti, spriječilo napad na talijansko veleposlanstvo u središtu Bejruta.

Libanonsko ministarstvo objavilo je kasno u utorak da je uhitilo teroriste koje je vodio čovjek povezan s jednom libanonskom islamističkom skupinom koja je 2000. organizirala krvave nerede na sjeveru Libanona.

"On je tijekom ispitivanja priznao da je talijansko veleposlanstvo namjeravao napasti automobilom s 300 kilograma TNT-a", priopćilo je ministarstvo.

Ista skupina planirala je simultane napade na ukrajinski konzulat u Bejrutu te zgradu suda i libanonskih snaga sigurnosti, a financirala se zahvaljujući kontaktima koje su njezini članovi uspostavili u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙