FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ILLY S AUSTRIJSKIM PARLAMENTARCIMA O EUROREGIJI

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik talijanske regijeFurlanija-Julijska krajina Riccardo Illy u srijedu se u Trstu susreosa skupinom austrijskih parlamentaraca Austrijske slobodarske stranke(FPO), stranke guvernera Koruške Joerga Haidera, s kojima jerazgovarao o prometu, turizmu i Euroregiji, izvješćuje talijanskaagencija ANSA.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik talijanske regije Furlanija-Julijska krajina Riccardo Illy u srijedu se u Trstu susreo sa skupinom austrijskih parlamentaraca Austrijske slobodarske stranke (FPO), stranke guvernera Koruške Joerga Haidera, s kojima je razgovarao o prometu, turizmu i Euroregiji, izvješćuje talijanska agencija ANSA.

Illy je u razgovoru s austrijskim parlamentarcima posebno istaknuo blisku suradnju između Furlanije-Julijske krajine i Koruške, pred kojima se otvara perspektiva uspostave prekogranične europske regije zajedno s regijom Veneto, Slovenijom i hrvatskom Istrom, prenosi ANSA i navodi da se Illy posebice osvrnuo na mogućnosti razvoja odnosa u turizmu koju regiji Furlaniji-Julijskoj krajini, ali i Austriji, otvara ulazak zemlja središnje i istočne Europe u Europsku uniju. Illy je na sastanku istaknuo i važnost ulaganja u prometnu infrastrukturu, ne samo na paneuropskom koridoru 5, nego i prema Austriji i Bavarskoj, stoji u vijesti.

"Predstavnici FPO-a i predsjednik regije Illy suglasni su u potpori ulasku Hrvatske u Europsku uniju, u okviru procesa daljnjeg širenja Europe koji, po Illyiju, treba proširiti i na druge zemlje bivše Jugoslavije kako bi se zaokružio teritorijalni kontinuitet do Grčke", piše ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙