FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A OBAVIJEST: ISPRAVAK NAJAVE DOGAĐAJA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 7491"Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. rujna" isprave terminzajedničke tiskovne konferencije ministara vanjskih poslova MiomiraŽužula i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović koja seodržava u 11.30, a ne u 11 sati. Ispravljenu verziju prenosimo ucjelosti.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 7491 "Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. rujna" isprave termin zajedničke tiskovne konferencije ministara vanjskih poslova Miomira Žužula i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović koja se održava u 11.30, a ne u 11 sati. Ispravljenu verziju prenosimo u cjelosti.

Najava važnijih događaja za četvrtak, 16. rujna.

ZAGREB - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović održat će zajedničku konferenciju za novinare (11.30 sati, Veliki salon Ministarstva vanjskih poslova).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks susrest će se s predsjednikom parlamenta kraljevine Norveške Jorgenom Kosmom (10 sati, dvorana 149 Hrvatskog sabora. Izjave za novinare u 10.45 sati). Norveškog gosta primit će i Predsjednik Republike Stjepan Mesić (13 sati, Ured Predsjednika).

LJUBLJANA - U Ljubljani će se u četvrtak i petak održati sastanak parlamentaraca iz država članica Srednjeeuropske inicijative. Zasjedanju parlamentarne skupštine SEI-a prisustvovat će i izaslanstvo hrvatskog sabora koje će voditi Tonči Tadić. Na susretu sudjeluju i parlamentarne delegacije iz Albanije, Austrije, BiH, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Slovačke i Ukrajine. Tijekom susreta parlamentaraca koji će se odvijati iza zatvorenih vrata raspravljat će se o socijalnom položaju Roma, utjecaju informatičkih i komunikacijskih tehnologija na razvitak malog i srednjeg poduzetništva. Zasjedanje će se u petak završiti prihvaćanjem završnog dokumenta.

JOHANESBURG - Osnivanje Sveafričkog parlamenta. To 265-člano tijelo bit će jedno od glavnih organa Afričke unije, uspostavljene u lipnju 2002. godine, koje će donositi zakone za cijeli afrički kontinent. Po uzoru na Europski parlament zasjedat će dvaput godišnje, a sjedište će mu biti u Midrandu u Južnoafričkoj republici.

PEKING - Plenarno zasjedanje kineske Komunističke partije, koje će trajati do nedjelje. Po pisanju kineskih medija, postoji velika vjerojatnost da će se na zasjedanju s političke scene povući nekadašnji predsjednik Jiang Zemin, koji je nakon odstupanja s dužnosti predsjednika ostao vrhovni zapovjednik kineske vojske.

DEŽURNI UREDNICI:

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Maša Taušan/Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙