FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EUROREGIJA ĆE KORISTITI MALIM PODUZETNICIMA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Riccardo Illy i Giancarlo Galan,predsjednici talijanskih regija Venezia Friuli Giulia i Veneto,razgovarali su u Veneciji u četvrtak s predstavnicima malih i srednjihpoduzeća sjeveroistoka Italije o Euroregiji, koja bi obuhvaćaladijelove Italije, Slovenije, Hrvatske i Austrije, kao pokretačugospodarstva, izvješćuje talijanska agencija ANSA.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Riccardo Illy i Giancarlo Galan, predsjednici talijanskih regija Venezia Friuli Giulia i Veneto, razgovarali su u Veneciji u četvrtak s predstavnicima malih i srednjih poduzeća sjeveroistoka Italije o Euroregiji, koja bi obuhvaćala dijelove Italije, Slovenije, Hrvatske i Austrije, kao pokretaču gospodarstva, izvješćuje talijanska agencija ANSA.

Mali poduzetnici sa zanimanjem gledaju na projekt uspostave Euroregije i nadaju se da bi njezinom realizacijom mogli doći poticaji i mogućnosti koji bi ponovno pokrenuli ulaganje, inovacije i razvoj, piše agencija. Očekivanja poduzetnika su opravdana, drži Riccardo Illy jer je jedan od ciljeva Euroregije i "koordinacija različitih sustava tako da se poduzetnicima koji žele ulagati na nekom dijelu teritorija Euroregije nude iste mogućnosti i pravila bez obzira u kojoj od zemalja ulažu", navodi se u vijesti.

"Sada se radi provedbi projekta unatoč normativnih teškoća. Ostaje, međutim, činjenica da će i mala poduzeća moći imati koristi od Euroregije prevladavajući upravo teškoće koje nosi veličina njihovih poduzeća", ocijenio je Illy, prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙