FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GOSPODARSKI INTERESI PODUZETNIKA TALIJANSKOG SJEVEROISTOKA I HRVATSKA

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Za gospodarstvo talijanskogsjeveroistoka koje u posljednjih dvadeset godina doživljava usponstare granice postale su previše sputavajuće, pokazalo je istraživanjeprovedeno među poduzetnicima regija Veneto, Friuli-Venezia Giulia iTrentino Alto Adige za izdanje "Nord-Est" lista "Il Sole 24 Ore".
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Za gospodarstvo talijanskog sjeveroistoka koje u posljednjih dvadeset godina doživljava uspon stare granice postale su previše sputavajuće, pokazalo je istraživanje provedeno među poduzetnicima regija Veneto, Friuli-Venezia Giulia i Trentino Alto Adige za izdanje "Nord-Est" lista "Il Sole 24 Ore".

Istraživanje je pokazalo da je riječ o području koje se sve više homogenizira unutar sebe i istovremeno postaje sve manje slično ostatku Italije, piše talijanski poslovni list Il Sole 24 Ore. Poduzetnici koji su sudjelovali u anketi pokazali su da svijest o tome da su "drugačiji" u odnosu na druge talijanske regije postaje sve izraženija, ali i da među njima raste i sklonost integracije s okolnim regijama, unutar i izvan Italije, piše list.

"Sjeveroistok ne staje na državnim granicama već se kandidira da postane mostobran Italije prema središnjoj Europi. Tu ambiciju potvrđuju razmišljanja poduzetnika koji u velikoj većini slučajeva osjeća snažnu bliskost, u pogledu gospodarskih interesa, s Austrijom (81 posto), Njemačkom i Slovenijom (po 72 posto za obje) i Hrvatskom (64 posto)", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙