FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI OBAVJEŠTAJCI PESIMISTIČNI OKO IRAKA

WASHINGTON,29. rujna(Hina) - Sve veći broj pripadnika američkihobavještajnih službi smatra da je stanje u Iraku mnogo gore, a uspjehu toj operaciji neizvjesniji nego što to javno priznaje administracijapredsjednika Busha, piše u srijedu list The Washington Post.
WASHINGTON,29. rujna(Hina) - Sve veći broj pripadnika američkih obavještajnih službi smatra da je stanje u Iraku mnogo gore, a uspjeh u toj operaciji neizvjesniji nego što to javno priznaje administracija predsjednika Busha, piše u srijedu list The Washington Post.

Dužnosnici koji se bore protiv pobune u Iraku i proučavaju je u CIA-i, State Departmentu i ministarstvu obrane smatraju da je pobuna dublja i raširenija nego što se to javno priznaje, piše list pozivajući se na bivše i sadašnje vladine i obavještajne dužnosnike.

Pripadnici CIA-e su bijesni na politiku u Iraku jer je ona katastrofalna i nema jasnog načina da se popravi, navodi list riječi bivšeg obavještajnog dužnosnika.

Američki državni tajnik Colin Powell ovoga vikenda također je rekao kako pobuna u Iraku jača i povećava se anti-američko raspoloženje na Bliskom istoku.

Američki mediji su nedavno objavili i procjenu Nacionalnog obavještajnog vijeća koja također odstupa od optimističnih izjava administracije predsjednika Georgea W. Busha. Prema toj procjeni u najboljem slučaju se može očekivati da Irak dosegne krhku stabilnost tijekom sljedećih 18 mjeseci, a u najgorem da upadne u građanski rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙