FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH: NASILJE U IRAKU MOGLO BI PORASTI PRIJE IZBORA

WASHINGTON, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nasilje u Iraku moglo biporasti prije izbora koji se trebaju održati u siječnju i sadašnje jerazdoblje "presudno", izjavio je u četvrtak američki predsjednikGeorge W. Bush na konferenciji za tisak koju je održao zajedno siračkim premijerom Iyadom Allawijem u Bijeloj kući.
WASHINGTON, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nasilje u Iraku moglo bi porasti prije izbora koji se trebaju održati u siječnju i sadašnje je razdoblje "presudno", izjavio je u četvrtak američki predsjednik George W. Bush na konferenciji za tisak koju je održao zajedno s iračkim premijerom Iyadom Allawijem u Bijeloj kući.

"Nasilje bi moglo porasti s približavanjem izbora u siječnju", kazao je Bush dodavši da "teroristi znaju da događaji u Iraku ulaze u presudnu fazu".

Bush je usto kazao da slike nasilje ne smiju sakriti činjenicu da se stanje u zemlji popravlja, premda "još puno toga treba učiniti" u obnovi zemlje.

Allawi je pak priznao da su "posljednji dani bili teški" u Iraku i izrazio sućut obiteljima dvojice američkih talaca koje su ubili otmičari.

"Neprijatelji slobode služe se samoubilačkim atentatima, smaknućima i drugim strahotama kako bi pokušali zaustaviti napredak. Ogorčeni smo zbog tih krvoprolića. Ali nećemo nikada ustuknuti i sloboda je na putu da pobijedi", kazao je američki predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙