FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALLAWI: SVI ĆE IRAČANI MOĆI GLASOVATI

NEW YORK, 25. rujna 2004. (Hina) - Irački izbori predviđeni za siječanjsljedeće godine neće biti djelomični i svi će Iračani moći glasovati,izjavio je u petak irački premijer Iyad Allawi.
NEW YORK, 25. rujna 2004. (Hina) - Irački izbori predviđeni za siječanj sljedeće godine neće biti djelomični i svi će Iračani moći glasovati, izjavio je u petak irački premijer Iyad Allawi.

"Neće to biti djelomični izbori, to će biti izbori. Svi će Iračani moći glasovati", izjavio je Allawi nakon razgovora s glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom u sjedištu svjetske organizacije u New Yorku.

Američki ministar obrane Donald Rumsfeld unio je pomutnju izjavom u četvrtak da bi se izbori u Iraku mogli održati "u tri četvrtine ili četiri petine" zemlje, dok se u dijelovima Iraka u kojima bijesni nasilje izbori ne bi održali.

Allawi je odbio reći hoće li u siječnju zbog sigurnosnih razloga biti moguće organizirati izbore u pojedinim dijelovima zemlje.

"Izbori su u siječnju, a sada smo tek u rujnu. Do tada, nadam se da će se stvari srediti. Svaki Iračanin će moći glasovati posvuda u Iraku", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙