FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN ĆE SE ODUPIRATI PRITISCIMA SAD-A I EUROPE

TEHERAN, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Bivši iranski predsjednik AkbarHashemi Rafsandjani je izjavio kako će se Irak odupirati pritiscimaSAD-a i Europe vezanim za iranski nuklearni program, javlja u srijeduagencija Isna.
TEHERAN, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Bivši iranski predsjednik Akbar Hashemi Rafsandjani je izjavio kako će se Irak odupirati pritiscima SAD-a i Europe vezanim za iranski nuklearni program, javlja u srijedu agencija Isna.

"Europljani i Amerikanci kažu odlučno da Iran ne smije imati nuklearnu tehnologiju, a mi odlučno odgovaramo da nećemo odustati od našeg legitimnog prava", kazao je Rafsandjani.

On je kritizirao prijedlog europske rezolucije o iranskom nuklearnom programu u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA). Taj tekst traži od direktora IAEA-e Mohameda ElBaradeija da do studenog razotkrije iranski nuklearni program, nakon čega će Agencija odlučiti o mjerama koje treba poduzeti - o zatvaranju dosijea ili o slanju pred Vijeće sigurnosti UN-a.

"SAD i Europa govore istu stvar i imat ćemo dosta problema u budućnosti. Moramo dokazati da smo domišljati i ne smijemo dopustiti da nas se liši našeg prava", kazao je Rafsandjani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙