FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINCI PODUPIRU ODLUKU O POVLAČENJU IZ IRAKA

MANILA, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina Filipinaca želi dobreodnose sa SAD-om no podupire povlačenje filipinskih vojnika iz Iraka,pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja objavljeni usrijedu.
MANILA, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Većina Filipinaca želi dobre odnose sa SAD-om no podupire povlačenje filipinskih vojnika iz Iraka, pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja objavljeni u srijedu.

Prema istraživanju što ga je u razdoblju od 5. do 22. kolovoza na oko 1.200 ispitanika proveo institut Social Weather Stations (SWS) 78 posto ispitanika smatra da je održavanje dobrih odnosa sa SAD-om važno za ekonomski razvoj Filipina, a 73 posto ih drži da su ti odnosi važni, jer im osiguravaju zaštitu od terorizma.

No, 67 posto ispitanih osoba odobrava odluku predsjednice Glorije Arroyo o povlačenju u srpnju pedesetak filipinskih vojnika iz Iraka. Ukupno 56 posto ispitanih smatra da je odluka o slanju filipinskog kontingenta u Irak bila dobra, a 69 posto odobrava invaziju na Irak koju su vodile Sjedinjene Države. No, u većinskom muslimanskom južnom dijelu arhipelaga 75 posto stanovnika nije odobrilo američku intervenciju i slanje filipinskih vojnika u Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙