FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRODAJOM BH. IMOVINE U CAVTATU PREKRŠEN JE UGOVOR O SUKCESIJI

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Prodaja zemljišta bivše Dječje bolniceu Cavtatu prvo je među neriješenim imovinsko-pravnim pitanjima uodnosima Hrvatske i BiH koje je Zagreb riješio na štetu Sarajeva,konstatira Radio Slobodna Europa u osvrtu na prodaju oko 2000četvornih metara zemljišta bivše Dječje bolnice u Cavtatu putemlicitacije.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Prodaja zemljišta bivše Dječje bolnice u Cavtatu prvo je među neriješenim imovinsko-pravnim pitanjima u odnosima Hrvatske i BiH koje je Zagreb riješio na štetu Sarajeva, konstatira Radio Slobodna Europa u osvrtu na prodaju oko 2000 četvornih metara zemljišta bivše Dječje bolnice u Cavtatu putem licitacije.

U ovom se trenutku ne može reći je li prodaja zemljišta nezakonita ali je konačna, ističe u izjavi za postaju Dragica Miletić, pravobraniteljica BiH u vrijeme podnošenja tužbe BiH protiv spomenute odluke.

"Hoće li pak biti izvršiva? S obzirom na to da su nekretnine koje su predmet licitacije opterećene i u zemljišno-knjižnom tijelu, odnosno u zemljišno-knjižnom izvadku zabilježena je parnica koja teče, i da postupak nije pravomoćno okončan, budući vlasnik, odnosno kupac neće se moći uknjižiti u zemljišnim knjigama kao vlasnik", podsjeća gospođa Miletić.

Bosanskohercegovački ministar pravosuđa Slobodan Kovač ističe za RFE da je za prodaju zemljišta koje pripada Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu čuo iz medija, podsjećajući da je pitanje statusa imovine pravnih osoba iz obje države riješeno Aneksom G Sporazuma o sukcesiji.

"Hrvatska je potpisnik ugovora o sukcesiji. To je jedan od uvjeta da bi Hrvatska mogla startati, da bi mogla ispuniti standarde koji su potrebni za ulazak u Europsku integraciju", podsjeća ministar Kovač, ističući da će Zagreb morati urediti i svoj pravni sustav i svoje zakonodavstvo u skladu s europskim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙