FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NORDIJSKI MINISTRI POZIVAJU ZEMLJE JI EUROPE NA SURADNJU

DANSKA-OBRANANORDIJSKI MINISTRI POZIVAJU ZEMLJE JI EUROPE NA SURADNJUSOENDERBORG (Danska) , 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ministri obranenordijskih zemalja usvojili su u srijedu odluku o zajedničkojinicijativi kojom se zemlje jugoistočne Europe pozivaju na suradnju, sciljem da se pomogne regiji na putu prema integraciji u Europu.
SOENDERBORG (Danska) , 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ministri obrane nordijskih zemalja usvojili su u srijedu odluku o zajedničkoj inicijativi kojom se zemlje jugoistočne Europe pozivaju na suradnju, s ciljem da se pomogne regiji na putu prema integraciji u Europu.

Ministri su odluku objavili nakon sastanka održanog u jugozapadnom danskom gradu Soenderborgu.

Cilj inicijative koja će se provoditi pod nazivom "Inicijativa nordijskih zemalja za regionalnu suradnju na području obrane" je "stvoriti prostor u kojemu će nordijske zemlje moći djelovati na razvoju i koordinaciji aktivnosti kada je riječ o pitanjima obrane na teritoriju balkanskih zemalja kako bi se ondje ostvarili mir i stabilnost", kaže se u priopćenju danskog ministarstva obrane.

Suradnja se odnosi na Hrvatsku, BiH, Albaniju, Makedoniju i Srbiju-Crnu Goru. Nordijska inicijativa istodobno "konkretizira želju spomenutih zemalja da moderniziraju svoju obranu", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙