FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPTUŽENI GENERALI NISU PREUZELI HAŠKE OPTUŽNICE

BEOGRAD,29. rujna 2004.(Hina) - Niti jedan od četvorice haškihoptuženika, generala vojske i policije, nije se u utorak pojavio uOkružnom sudu u Beogradu kamo su bili pozvani radi preuzimanja haškihoptužnica, izjavio je za beogradski dnevnik "Blic" od srijede istražnisudac David Dilparić, dodajući da će "poduzeti daljnje mjere u skladusa Zakonom o kaznenom postupku".
BEOGRAD,29. rujna 2004.(Hina) - Niti jedan od četvorice haških optuženika, generala vojske i policije, nije se u utorak pojavio u Okružnom sudu u Beogradu kamo su bili pozvani radi preuzimanja haških optužnica, izjavio je za beogradski dnevnik "Blic" od srijede istražni sudac David Dilparić, dodajući da će "poduzeti daljnje mjere u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku".

Osim naloga za uhićenje ili izdavanja tjeralice - ako se ustanovi da generali Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Sreten Lukić i Vlastimir Đorđević nisu na adresi na kojoj su prijavljeni, istražni sudac može ponoviti poziv haškim optuženicima da preuzmu optužnice, odnosno ne mora se odmah izdati nalog za uhićenje ili tjeralica, mišljenje je odvjetnika Stevana Protića, koji zastupa generala Pavkovića

"Za donošenje tih odluka sud nema rok. Ne znam koje će mjere sud poduzeti", rekao je odvjetnik Protić.

Generali Pavković i Lazarević ranije su medijima izjavljivali da se neće dobrovoljno predati Haškom sudu, general Lukić se dosad nije izjašnjavao, dok se za generala Đorđevića pretpostavlja da se od 2000. godine nalazi negdje u Rusiji. Sva četvorica optužena su za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙