FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR SUTRA RASPRAVLJA O POVJERENSTVU ZA "VIKTORA LENCA"

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati oHDZ-ovu zahtjevu da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilosve činjenice u svezi s jamstvima koje je bivša Vlada Ivice Račana,davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac",sada u stečaju.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati o HDZ-ovu zahtjevu da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo sve činjenice u svezi s jamstvima koje je bivša Vlada Ivice Račana, davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac", sada u stečaju.

Povjerenstvo bi trebalo utvrditi tko su stvarni vlasnici brodogradilišta kojemu su odobreni krediti i državna jamstva, razloge zbog kojih su jamstva izdavana, te vrijednost i karakter jamstva koje je brodogradilište "Lenac" davalo za osiguranje kredita, posebice hipoteke na pomorskom dobru itd.

Osim toga, saborsko povjerenstvo bi moralo utvrditi i sve činjenice o načinu trošenja dobivenih kredita, eventualnom odljevu novca u inozemstvo i razlozima koji su "Lenac" doveli u stečaj.

Zastupnici HDZ-a ističu kako je rasvjetljavanje svih nepoznanica u vezi s "Viktorom Lencem" neupitan javni interes.

Sutrašnjom raspravom o "Lencu", Hrvatski sabor ulazi u treći tjedan rada na 10. sjednici, koja će potrajati do sredine listopada.

Do tog roka, Hrvatski sabor očekuje očitovanje o još 40-ak točaka dnevnog reda, među kojima i o sporazumu o novom stand by aranžmanu s MMF-om, temi koju je inicirao oporbeni SDP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙