FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U PRIPREMI DIGITALNA NAVIGACIJSKA MAPA HRVATSKE

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Tvrtka NAVTEQ sa sjedištem u Chicagu,vodeća globalna tvrtka za izradu digitalnih zemljovida za navigacijskesustave očekuje da će do kraja 2004. godine završiti početnu izraduzemljovida sedam istočnoeuropskih država među kojima je i Hrvatska,prenosi agencija PR Newswire.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Tvrtka NAVTEQ sa sjedištem u Chicagu, vodeća globalna tvrtka za izradu digitalnih zemljovida za navigacijske sustave očekuje da će do kraja 2004. godine završiti početnu izradu zemljovida sedam istočnoeuropskih država među kojima je i Hrvatska, prenosi agencija PR Newswire.

Ubrzano stvaranje navigacijskih prometnih mapa dio je nastojanja tvrtke NAVTEQ da ponudi sveobuhvatnu navigacijsku mapu istočne Europe koja će olakšati prometovanje po Europi, navodi se u priopćenju tvrtke. NAVTEQ trenutno nudi mape Češke, Slovačke i Grčke.

U istočnoj Europi dolazi i do povećanja zanimanja potrošača i poslovnih subjekata za rješenja u digitalnoj prometnoj navigaciji koja bi podržavala putovanje od zapadne do istočne Europe, te tijekom sljedeća četiri mjeseca tvrtka namjerava dovršiti početnu izradu navigacijskih mapa cestovne mreže glavnih urbanih područja i cestovnih poveznica u Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Hrvatskoj i mreže cestovnih poveznica Estonije, Litve i Latvije, priopćila je tvrtka navodeći kako će rezultat te incijative biti stvaranje digitalne navigacijske mape koja će usmjeravati vozače od Barcelone do Budimpešte, od Rima do Rige.

NAVTEQ namjerava u posljednjem kvartalu ove godine u prvom iduće početi nuditi te mape svojim klijentima, a predviđa da će digitalna prometna mapa Hrvatske biti ponuđena u prvom kvartalu 2005. godine, priopćuje tvrtka uz napomenu da bi, radi složenog procesa integracije NAVTEQ-ovih mapa u navigacijske sustave, potrošači mogli čekati do godinu dana za pristup mapama, prenosi PR Newswire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙