FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA: EU TREBA MIRNO PARTNERSTVO S RUSIJOM

HELSINKI, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija, na vojnompodručju, mora uspostaviti "mirno partnerstvo" s Rusijom, ocijenila jeu utorak francuska ministrica obrane Michele Alliot-Marie prilikomslužbenog posjeta Francuskoj.
HELSINKI, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija, na vojnom području, mora uspostaviti "mirno partnerstvo" s Rusijom, ocijenila je u utorak francuska ministrica obrane Michele Alliot-Marie prilikom službenog posjeta Francuskoj.

"Francuska smatra da se Europa mora ustrojiti na mirnom, uravnoteženom partnerskom odnosu s Rusijom, s kojom će gajiti obostrano povjerenje", izjavila je Alliot-Marie na konferenciji koju je organizirao finski Institut za međunarodne poslove.

Također je ocijenila da "NATO i Rusija moraju produbiti svoj odnos vezan uz sigurnosna pitanja" koji se neće temeljiti na hipotezi sukoba već zajedničke suradnje kao odgovora na prijetnje s kojima se svijet sada suočava.

Francuska ministrica je poručila da bi zemlje sjeverne Europe trebale "dati svoj prilog kako bi se Rusiju bolje razumjelo".

"Rusi sve bolje shvaćaju da se Europa, po pitanju sigurnosti, rađa kao sila i ključni akter", poručila je Alliot-Marie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙