FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIŠTVO EU-A ŽALI ŠTO TALAČKA KRIZA U RUSIJI NIJE ZAVRŠILA MIRNO

VALKENBURG,3. rujna(Hina) - Nizozemski ministar vanjskih poslovaBernard Bot izrazio je u petak u ime predsjedništva EU-a žaljenje štotalačka kriza u Rusiji nije završila mirno, istodobno izrazivširazumijevenje za poziciju ruske vlade.
VALKENBURG,3. rujna(Hina) - Nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot izrazio je u petak u ime predsjedništva EU-a žaljenje što talačka kriza u Rusiji nije završila mirno, istodobno izrazivši razumijevenje za poziciju ruske vlade.

Bot je "izrazio žaljenje što talačka kriza u Rusiji nije završena mirno, ali razumije tešku dvojbu s kojom je bila suočena ruska vlada", kaže se u priopćenju nizozemskog predsjedništva u kojem se navode Botove riječi.

Ministar Bot predsjedava u petak i subotu neformalnim sastankom ministara vanjskih poslova EU-a, koji su se okupili u dvorcu St. Gerlach u Valkenburgu, u blizini Maastrichta.

Bot je uputio sućut ruskoj vladi, narodu i obiteljima žrtava talačke drame u Beslanu u Sjevernoj Osetiji, te istaknuo da EU "bezuvjetno osuđuje sve oblike terorizma".

Ruske specijalne snage u petak su, nakon što je u školi odjeknula eksplozija, upale u zgradu i u potpunosti preuzele kontrolu nad njom, čime je okončana talačka kriza. Zasad nema službenih informacija o broju poginulih i ranjenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙