FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: FINSKA PRVI PUT U POVIJESTI OSTALA BEZ ZLATA

HELSINKI, 30. kolovoza (Hina/Reuters) - Finski mediji vrlo surazočarani rezultatima svojih sportaša na netom završenim Olimpijskimigrama u Ateni koje će ući u povijest kao najlošije u povijesti ovenordijske države.
HELSINKI, 30. kolovoza (Hina/Reuters) - Finski mediji vrlo su razočarani rezultatima svojih sportaša na netom završenim Olimpijskim igrama u Ateni koje će ući u povijest kao najlošije u povijesti ove nordijske države.

Finski sportaši su u Ateni osvojili tek dvije srebrne medalje, te je Finska po prvi put ostala bez ijednog olimpijskog pobjednika. Finci su bili ponosni na svoju tradiciju osvajanja barem jednoga zlata koja je trajala od 1908. godine pa sve do jučer.

Jedine dvije medalje osvojili su Marko Yli-Hannuksela u hrvanju grčko-rimskim stilom do 74 kg, te Marko Kemppainen u streljaštvu u disciplini skeet.

Mediji u Finskoj ismijali su prozirne isprike svojih sportaša koji su ostvarili lošije rezultate zbog "loše masaže" ili "velikog stadiona".

U tekstu pod naslovom "Kraj" finski dnevnik Aamulehti donosi:

"Pripremite se na život u uspomenama. Zlatne godine finskog olimpizma su prošle. Naši su sportaši dominirali u samo jednoj disciplini: pronalaženju isprika".

Tako je trkačica na 5.000 metara Kirsi Valasti izjavila da je loše trčala zbog toga što ju je masirao nepoznat maser, dok je bacačica koplja Paula Huhtaniemi rekla da ju je iznenadila veličina atenskog Olimpijskog stadiona, te da zato nije mogla usmjeriti koplje u pravom smjeru. Jedriličarka Sari Multala je za svoj neuspjeh okrivila plastičnu vrečicu koja joj se zaplela za krmu...

Tabloid Iltalehti je na ljestvici pobjednika i gubitnika, koje su označavali kao "lavove" ili "janjce", finsku olimpijsku reprezentaciju proglasio "krdom bezube janjadi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙