FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJVIŠE BOLOVANJA U SJEVERNOJ EUROPI

LONDON, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Najviše bolovanja koristezaposleni u zemljama središnje i sjeverne Europe, a izostanak s poslauobičajeniji je među muškarcima nego među ženama, pokazali surezultati danas objavljenog istraživanja.
LONDON, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Najviše bolovanja koriste zaposleni u zemljama središnje i sjeverne Europe, a izostanak s posla uobičajeniji je među muškarcima nego među ženama, pokazali su rezultati danas objavljenog istraživanja.

Finska, Nizozemska i Njemačka nalaze se na samom vrhu popisa 3. europskog istraživanja uvjeta rada, koje je utvrdilo broj dana bolovanja korištenih u 15 zemalja članica Europske Unije u 2000. Najmanje bolovanja koristilo se u Grčkoj, Irskoj i Portugalu.

"Unatoč svojim ograničenjima, ova studija pruža prvi znanstveno važeći pregled odsustva zbog bolesti u zemljama EU-a", kaže Dr. David Gimeno iz Škole za javno zdravstvo Sveučilišta u Texasu iz Houstona, koji je radio to istraživanje.

Grčka je imala najmanju stopu bolovanja - svega 6,7 posto zaposlenih uzelo je najmanje jedan dan odsustva zbog bolesti, dok je Finska imala najvišu - 24 posto. Prosjek svih zemalja Unije iznosio je 14,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙