FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

mesić primio glavnog tajnika icftu-a

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je danas glavnog tajnika Međunarodne konfederacije slobodnihsindikata (ICFTU) Guya Rydera i čelnike Saveza samostalnih sindikataHrvatske (SSSH), priopćio je SSSH.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas glavnog tajnika Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata (ICFTU) Guya Rydera i čelnike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), priopćio je SSSH.

Ryder je upoznao Mesića s ulogom ICFTU-a u ovom dijelu Europe, gdje njegovo djelovanje i pomoć u razvoju civilnog i demokratskog društva u zemljama koje prolaze tranzicijski proces predstavlja jedan od prioriteta.

Mesić je pojasnio teške okolnosti u kojima se odvijao proces pretvorbe i privatizacije u Hrvatskoj, istaknuvši kako je Hrvatska u ovome trenutku gotovo deindustrijalizirana zemlja u kojoj je i neadekvatno funkcioniranje pravne države doprinijelo velikom broju nezaposlenih i neuspješnim primjerima privatizacije.

Složio se kako bez djelovanja sindikata kao društvenog korektiva nije moguće ostvariti temeljnu odredbu Ustava da je Hrvatska demokratska, socijalna i pravedna država, ističe se u priopćenju.

Predsjednica SSSH Vesna Dejanović naglasila je da će sindikati postati neuvjerljivi ako ne profunkcionira pravna država, a bez temeljite reforme pravosuđa ne može se građanima vratiti vjeru u pravnu i pravednu državu.

Također je ocijenila da se rasprave na Gospodarsko-socijalnom vijeću održavaju samo radi zadovoljenja forme, bez stvarne mogućnosti sudjelovanja sindikata u "krojenju zajedničke sudbine".

Dodala je kako je SSSH ponudio suradnju Vladi pri pregovorima o pristupanju EU, budući da preko svoje svjetske organizacije ICFTU-a i europske asocijacije ETUC-a može pribaviti mnoge ekspertize potrebne za donošenje ispravnih odluka.

SSSH je jedina sindikalna konfederacija iz Hrvatske učlanjena u ICFTU koji okuplja sindikate iz 150 zemalja širom svijeta, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙