FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POŠAST "ŽUTILA" PRIJETI I SLOVENSKIM MEDIJIMA

ZAGREB,28. rujna(Hina) - U hrvatskim medijima mnogo je "žutila" i"populizma", a ta opasnost prijeti i slovenskima, konstatiramariborska "Večer" u osvrtu na medijsko praćenje nedavnog graničnogizgreda kod Plovanije i događanja u Savudrijskoj vali.
ZAGREB,28. rujna(Hina) - U hrvatskim medijima mnogo je "žutila" i "populizma", a ta opasnost prijeti i slovenskima, konstatira mariborska "Večer" u osvrtu na medijsko praćenje nedavnog graničnog izgreda kod Plovanije i događanja u Savudrijskoj vali.

Slovenski tabloid "Žurnal", koji je nedavno počela izdavati jedna austrijska novinska kuća koja želi ući na medijsko tržište u Sloveniji objavio je u vezi s izgredom velik naslov "Hrvatska nekažnjeno oskvrnula naše more", bilježi list, napominjući da je taj naslopi odličan dokaz kako "prividno neutralna želja za povećenje naklade" može generirati "populističke sadržaje".

Takvi su naslovi karakterističniji za hrvatski tisak, tvrdi "Večer", navodeći kao razloge činjenicu da su hrvatski listovi prodani stranim vlasnicima "koje zanima samo profit" kao i slabiji socijalni položaj hrvatskih novinara u odnosu na njihove slovenske kolege.

I takva se situacija u Sloveniji sada mijenja na lošije iako se središnji slovenski tisak za sada odupire komercijalizaciji, ističe "Večer", dodajući da danas i glavne televizisjke postaje djeluju u svojim glavnim informativnim emisijama kao svojevrsni nacionalistički brevijar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙