FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BEOGRADSKI TISAK O SUKOBU RH-SLOVENIJA

BEOGRADSKI TISAK O SUKOBU RH-SLOVENIJABEOGRAD,25. rujna(Hina) - Beogradski listovi u subotu se bavezaoštravanjem odnosa između Zagreba i Ljubljane, te slovenskimpokušajem internacionalizacije toga najnovijeg problema.
BEOGRAD,25. rujna(Hina) - Beogradski listovi u subotu se bave zaoštravanjem odnosa između Zagreba i Ljubljane, te slovenskim pokušajem internacionalizacije toga najnovijeg problema.

Dnevnik "Blic" donosi dopisnički tekst iz Zagreba s nadnaslovom "Spor Slovenije i Hrvatske" i naslovom "Hitna rasprava u Bruxellesu", u kojem se kaže da se "neslužbeno saznaje da će Slovenija na sastanku ministara vanjskih poslova EU (11. listopada) zatražiti od Bruxellesa hitnu raspravu i intervenciju protiv Hrvatske zbog posljednjeg incidenta - privođenja slovenskih parlamentaraca na teritoriju na koji obje države polažu pravo".

"Glas javnosti" donosi agencijske izvještaje agencije Beta i Srna s nadnaslovom "Sukob između Zagreba i Ljubljane, poslije pograničnog incidenta od prije tri dana, još se ne smiruje", naslovom "Javier Solana miri Slovence i Hrvate" i podnaslovom "Generalni direktor slovenske policije Darko Anželj izjavio da slovenska policija nije mogla intervenirati 'jer se incident dogodio na lijevoj obali rijeke Dragonje, na kojoj slovenska policija ne provodi jurisdikciju'". U posebnom okviru izdvojena je reakcija privrednika s naslovom "Privrednici za popuštanje tenzija".

"Večernje novosti" u tekstu s naslovom "Da se Zagreb ispriča!", navode izjavu slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka "da očekuje da će se hrvatska tijela ispričati zbog incidenta", jer se dogodio na spornom graničnom području na kojem su "hrvatska tijela morala djelovati s odgovarajućom fleksibilnošću".

"Politika" donosi dopisnički tekst iz Zagreba s nadnaslovom "Poslije incidenta na granici", u kojem se naglašava da "sve političke opcije u Hrvatskoj optužuju slovensku stranu", te dopisnički tekst iz Ljubljane u kojem se govori o "nepotrebnoj provokaciji" i kaže da "slovenski mediji premijeru Ropu prigovaraju da je u izborne svrhe instrumentalizirao državu".

Dnevnik "Danas" donosi tekst agencije Beta s nadnaslovom "Diplomatski incident na granici Slovenije i Hrvatske i dalje glavna tema u regiji" i izdvaja Drnovšekovu rečenicu kako Slovenija očekuje ispriku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙