FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER ROP TRAŽI IZVJEŠĆE O INCIDENTU

LJUBLJANA,22. rujna 2004.(Hina) - Slovenski premijer Anton Rop izjavioje u srijedu uveče da je zadržavanje u hrvatskoj policijskoj postajislovenskih državljana koji su se odbili legitimirati hrvatskojpoliciji, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, "težak" incident,te da je zatražio da "nadležna ministarstva" službeno izvijeste otome, prenose slovenski elektronički mediji.
LJUBLJANA,22. rujna 2004.(Hina) - Slovenski premijer Anton Rop izjavio je u srijedu uveče da je zadržavanje u hrvatskoj policijskoj postaji slovenskih državljana koji su se odbili legitimirati hrvatskoj policiji, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, "težak" incident, te da je zatražio da "nadležna ministarstva" službeno izvijeste o tome, prenose slovenski elektronički mediji.

Slovenska tiskovna agencija STA javlja da će se zbog najnovijeg incidenta vanjskopolitički odbor parlamenta sastati na izvanrednoj sjednici u četvrtak popodne, a potpredsjednik tog odbora Zmago Jelinčič predložio je da se i slovenski parlament sastane na izvanrednoj sjednici, unatoč skorašnjim izborima.

Predstavnici Odbora za vanjsku politiku obavijestili su javnost da je Slovenija već internacionalizirala slučaj pred Vijećem Europe i da očekuju da će privedeni slovenski državljani biti pušteni do četvrtka popodne.

Većina slovenskih političkih stranaka već je izrazila solidarnost s Janezom Podobnikom, Ivanom Božičem i ostalim članovima Pučke stranke koji se po zadnjim informacijama još nalaze u policijskoj postaji Buje.

Stranka Mladih (SMS) je osudila "predizborni potez" konkurentske Pučke stranke, ali i postupak hrvatske policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙