FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI INCIDENT U PIRANSKOM ZALJEVU

LJUBLJANA,13. rujna 2004.(Hina) - U vodama Piranskog zaljeva uponedjeljak ujutro opet je izbio incident u kojemu su sudjelovalislovenski i hrvatski ribari, te policijska plovila s obje strane,javljaju slovenski mediji.
LJUBLJANA,13. rujna 2004.(Hina) - U vodama Piranskog zaljeva u ponedjeljak ujutro opet je izbio incident u kojemu su sudjelovali slovenski i hrvatski ribari, te policijska plovila s obje strane, javljaju slovenski mediji.

Glasnogovornik policijske uprave Koper Vojko Živec je izjavio da je slovenska policija opazila hrvatski ribarski brod koji je plovio "1,8 morske milje u vodama pod nadzorom slovenske policije", a kasnije je na isto mjesto došao i slovenski ribarski brod.

Slovenski mediji javljaju da je riječ o nastavku incidenata koji su zabilježeni i prošlog tjedna, te da hrvatski ribari u slovenskim vodama zapravo s morskoga dna vade školjke "jakovljeve kapice", alatom koji je prema slovenskim propisima zabranjen, a prema hrvatskima nije.

Komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi danas da je premijer Anton Rop prilikom susreta s piranskim ribarima u subotu rekao da Slovenija s Hrvatskom želi "riješiti pitanje granice, ne samo na moru nego i na kopnu, te osigurati teritorijalni izlaz na otvoreno more i omogućiti da piranski ribari mogu loviti onako kako su lovili nekada - što dalje u Piranskom zaljevu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙