FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

škola za medicinske sestre obilježava 45. godišnjicu

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Škola za medicinske sestre Vinogradskaobilježava danas 45 godina postojanja tijekom kojih je, osposobivši5.000 medicinskih sestara i tehničara, širila zdravstvenu edukaciju ipromicala prevenciju zdravlja.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Škola za medicinske sestre Vinogradska obilježava danas 45 godina postojanja tijekom kojih je, osposobivši 5.000 medicinskih sestara i tehničara, širila zdravstvenu edukaciju i promicala prevenciju zdravlja.

Svake godine obrazovanje završi 120 učenika, a budući da se škola nalazi u sklopu Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, njihovo školovanje uvelike obuhvaća i praktični rad u bolnici, kaže ravnateljica škole Štefa Sudar.

Ipak školski uvjeti ne odgovaraju potrebama, pa već desetak godina postoje planovi o gradnji nove školske zgrade na obližnjoj lokaciji u krugu bolnice na koju učenici i djelatnici, zbog nedostatka novca, čekaju 10-ak godina, ističe ravnateljica.

U sklopu obilježavanja 45. godina škole, sutra će se održati stručni skup na kojemu će se govoriti o programima obrazovanja potrebnih hrvatskom zdravstvu, a proslava će se nastaviti u četvrtak svečanošću u gradskom kazalištu Gavella, gdje će biti predstavljena monografija škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙