FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WALDORFSKOJ ŠKOLI OMOGUĆEN POČETAK RADA UZ NADZOR

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Waldorfska škola u Zagrebu dobit ćerješenje za rad, pomoći će joj se da što lakše pokrene obrazovanje,pojačat će se stručni nadzor rada škole, a uočene nepravilnosti, međukojima sumnje u zlostavljanje djece, bit će predane u postupaknadležnim tijelima, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac na današnjoj konferenciji za novinare, nakon što jeStručno povjerenstvo obavilo uvid u rad te škole.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Waldorfska škola u Zagrebu dobit će rješenje za rad, pomoći će joj se da što lakše pokrene obrazovanje, pojačat će se stručni nadzor rada škole, a uočene nepravilnosti, među kojima sumnje u zlostavljanje djece, bit će predane u postupak nadležnim tijelima, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na današnjoj konferenciji za novinare, nakon što je Stručno povjerenstvo obavilo uvid u rad te škole.

Postoji sumnja da je najmanje sedam bivših i sadašnjih učitelja povrijedilo prava, tj. fizički i psihički zlostavljalo najmanje dvadeset i osmero djece. Neslužbeno se doznaje da je troje tih nastavnika napustilo školu.

O dokazima članovi povjerenstva nisu govorili, zbog istrage i prava na privatnost djece.

Povjerenstvo je detaljno istražilo sve okolnosti kako bi stanje bilo posve jasno, rekao je Primorac.

Škola je ispunila sve pravne uvjete pa će joj se omogućiti početak rada, a Učiteljska akademija pružit će joj stručnu pomoć da se kadrovski ekipira, rekao je Primorac.

Članica povjerenstva Gordana Bračić-Ružić rekla je kako nema objašnjenja zašto je Odbor škole pravno razvlastio Osnovnu školu sv. Juraj i prenio prava na Waldorfsku školu u Zagrebu.

Željko Lepčević, predsjednik bivšeg Odbora škola, nakon konferencije za tisak pred zgradom Ministarstva rekao je da je bivša udruga, koja je bila vlasnik škole, loše i samovoljno radila, da je bez suglasnosti stranog donatora potrošila 120 tisuća kuna, te da se zbog "političkog zagrljaja" stvar nije mogla riješiti drukčije nego ukidanjem škole.

Više smo puta pozivali školske inspektore, ali se nisu javljali, izjavio je Lepčević.

Ministar je potvrdio da je naložio temeljitu istragu kako bi se utvrdilo nije li se i u Ministarstvu išlo linijom manjeg otpora. "Nemam putra na glavi, tražio sam detaljnu istragu koja je i provedena", dodao je.

Primorac je odbacio da je riječ o progonu vještica i potvrdio da je u hrvatskom školstva neupitan pluralizam.

Predsjednik Udruge roditelja i učitelja Waldorfske škole u Zagrebu Ranko Tihomirović podijelio je pismo novinarima uoči održavanja sastanka povjerenstva u kojem zamjera ministru da nema povjerenja u Udrugu jer prvo obavješćuje javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙