FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 6. kongres hrvatskih bolnica

VUKOVAR,25. rujna 2004.(Hina) - Dvodnevni 6. kongres hrvatskih bolnicazavršio je danas s radom u Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru.
VUKOVAR,25. rujna 2004.(Hina) - Dvodnevni 6. kongres hrvatskih bolnica završio je danas s radom u Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru.

Glavne teme kongresa, o kojima je raspravljalo 130 sudionika, bile su "Strategija i vizija menadžmenta bolničkog sustava u Republici Hrvatskoj", "Izazov produktivnosti i kvalitete bolničkih usluga" i "Medicinska sestra i rukovođenje".

"S obzirom na financijske probleme u cijelom zdravstvenom sustavu, ovaj kongres je imao zadatak da utvrdi relacije u kojima se kreću, s jedne strane financije a s druge struka i znanost. Nastojali smo pomiriti te dvije suprotnosti, ali pri tome staviti težište na struku i kvalitetu, koje bitno utječu i na smanjenje troškova", ocijenio je za Hinu rezultate kongresa predsjednik Organizacijskog odbora 6. kongresa hrvatskih bolnica doc. dr. Stjepan Turek.

Prema njegovim riječima, bez obzira na to što je humana djelatnost, "zdravstvo mora imati osjećaj za tržište i troškove, ali prije svega mora biti za kvalitetu i struku".

Turek je najavio donošenje zaključaka rada kongresa u Vukovaru ali će oni javnosti, kako je rekao, biti predstavljeni, najvjerojatnije idući tjedan nakon što se uobliče.

Na dvodnevnom kongresu održano je 30 stručnih predavanja iz raznih područja zdravstva i

dva stručna sastanka - o kvaliteti i opskrbi bolničkim tekstilom te o optimalnom gospodarenju infektivnim medicinskim otpadom.

Predstavljena je i knjiga prof. dr. Ivana Mijatovića i suradnika "Priprema vode za hemodijalizu" te održan II. simpozij o kakvoći vode za potrebe hemodijalize.

Kongres hrvatskih bolnica održan je pod pokroviteljstvom potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva prof. dr. Andrije Hebranga, a organizatori kongresa su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko liječničko društvo za rukovođenje i upravljanje u zdravstvu, Hrvatska gospodarska komora i Udruga poslodavaca u zdravstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙