FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin-suđenje policajcima-svjedok tvrdi da je on pretukao Hipa

VARAŽDIN, 13. rujna 2004. (Hina) - Na varaždinskom Općinskom sudu danassaslušani Dalibor Bek, svjedočeći u slučaju protiv dvojice policajacaoptuženih za iznuđivanje iskaza i nanošenje teških tjelesnih ozljedamladiću Miljenku Hipu, izjavio je da je on taj koji je pretukao Hipatri večeri prije saslušanja u policiji.
VARAŽDIN, 13. rujna 2004. (Hina) - Na varaždinskom Općinskom sudu danas saslušani Dalibor Bek, svjedočeći u slučaju protiv dvojice policajaca optuženih za iznuđivanje iskaza i nanošenje teških tjelesnih ozljeda mladiću Miljenku Hipu, izjavio je da je on taj koji je pretukao Hipa tri večeri prije saslušanja u policiji.

Dalibor Bek jedan je od trojice mladića, među kojima je bio i Miljenko Hip, a koje se sumnjiči za pljačku cvjećarnice u Vinici u noći s 10. na 11. srpnja zbog koje je Hip i bio saslušan u varaždinskoj policijskoj postaji navečer 14. srpnja

Na pitanje zašto policajcima nije odmah tijekom saslušanja rekao da je istukao Hipa, Bek je odgovorio da je to odlučio napraviti kad je vidio što se dogodilo policajcima, jer ga je "pekla savjest".

Policajce Mladena Šinka i Gorana Hudoletnjaka optužni prijedlog tereti za iznuđivanje iskaza i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Optužni prijedlog teretio je Šinka da je tijekom obavijesnog razgovora Hipa pretukao kako bi od njega iznudio priznanje. Kako je navedeno, najprije ga je udario šakom u trbuh, zatim nogom u trbuh, a pritom mu je rekao i da će ga "ujutro voziti Hitna ako ne prizna". Hudoletnjak je, pak, kako bi ishodio priznanje, Hipa nekoliko puta ošamario.

Dalibor Bek tijekom prvog saslušanja u vezi s pljačkom cvjećarnice nije spominjao Hipa ni drugog mladića kao svoje suučesnike, već je njih spomenuo dva dana kasnije. Rekao je da su mu bili dužni novce, i to prvi mladić za marihuanu, a Miljenko Hip za tri mobitela. Da je istukao Hipa izjavio je tjedan dana prije početka suđenja, početkom kolovoza.

Bek je tada došao u policijsku postaju i ispričao kako je pretukao Hipa. Danas na sudu ispričao je da je Hipu pred diskoklubom rekao kako hoće novce. Kako je rekao, Hip mu je na to odgovorio da se "neće sad svađati", na što ga je, tvrdi Bek, "dva puta ošamario, zatim je izvadio bokser i njime ga dvaput udario u prednju stranu tijela, a zatim ga je još jednom udario kamenom."

Nakon toga su Hip i Novak iz cvjećarnice uzeli novac i dali ga Beku. Iako se u policijskoj prijavi navodi da su ukrali 2300 kuna, Bek je danas rekao da je bilo 2400 kuna.

Miljenko Hip je u kolovozu tijekom sučeljavanja s ostalom dvojicom osumnjičenika za krađu u cvjećarnici, rekao da nema veze krađom, da je sve izmislio, jer su ga policajci tukli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙