FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ ZADOVOLJAN POSJETOM POLJSKOJ

VARŠAVA, 27. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uponedjeljak je u Varšavi, na susretu s predstavnicima tamošnjehrvatske zajednice, izrazio zadovoljstvo svojim dvodnevnim službenimposjetom Poljskoj.
VARŠAVA, 27. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je u Varšavi, na susretu s predstavnicima tamošnje hrvatske zajednice, izrazio zadovoljstvo svojim dvodnevnim službenim posjetom Poljskoj.

"Posjet je bio sasvim uspješan. Ispunili smo sve ciljeve koje smo si zadali, i s političke i s gospodarske strane", rekao je Mesić na susretu s predstavnicima hrvatske zajednice u Poljskoj, koja ukupno broji svega nekoliko stotina pripadnika.

"U svim razgovorima u Poljskoj dobili smo uvjerenje da će se naša gospodarska suradnja podići na višu razinu. Također smo dobili maksimalnu poljsku potporu u hrvatskim nastojanjima da što prije uđe u EU i NATO. Stavljena su nam na raspolaganje sva poljska iskustva u tom procesu", naglasio je hrvatski predsjednik.

Prije susreta s Hrvatima u Poljskoj, Mesić se sastao i s Jozefom Oleksyjem, predsjednikom Sejma, drugog najstarijeg parlamenta u Europi nakon britanskog. Glavna tema razgovora bilo je stanje u regiji, a Oleksy sljedećeg mjeseca dolazi u službeni posjet Hrvatskoj.

Predsjednik Mesić u nedjelju je posjetio Gdanjsk, gdje je proveo dan u neformalnom druženju sa svojim poljskim kolegom Aleksanderom Kwasniewskim. Dvojica su predsjednika potom u ponedjeljak u Varšavi imala službene razgovore, a zatim se i obratili sudionicima poljsko-hrvatskog gospodarskog foruma. Mesić će večeras otputovati u Zagreb i vratiti se u domovinu s punom i bezrezervnom poljskom potporom u približavanju euroatlantskim integracijama, kao i s obećanjem o jačanju rada na unaprijeđenju nedovoljne gospodarske suradnje između dvije zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙