FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GDANJSK: MESIĆ NEFORMALNO S KWASNIEWSKIM

VARŠAVA, 26. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesiću nedjelju je, prvog dana boravka u posjetu Poljskoj, obišao gradGdanjsk i neformalno se sastao sa svojim kolegom i domaćinomAleksanderom Kwasinewskim.
VARŠAVA, 26. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u nedjelju je, prvog dana boravka u posjetu Poljskoj, obišao grad Gdanjsk i neformalno se sastao sa svojim kolegom i domaćinom Aleksanderom Kwasinewskim.

Predsjednik Mesić je tijekom ležernijeg i neformalnog programa u društvu dužnosnika pokrajinskih i gradskih vlasti obišao stari dio Gdanjska, posjetio povijesne znamenitosti i krstario rijekom Motlawom. Jedna od tema razgovora s predstavnicima tamošnjih vlasti bila je obnova morske veze izmedju Gdanjska i Splita.

Tijekom popodneva Mesić se uputio u obližnje mjesto Jurata, gdje se nalazi predsjednička rezidencija Aleksandera Kwasniewskog. Dvojica predsjednika, koji su tijekom godina izgradili i osoban prijateljski odnos, neformalno su razgovarali bez nazočnosti medija i službene pratnje.

Službeni dio posjeta hrvatskog predsjednika Poljskoj odvijat će se u ponedjeljak u Varšavi. Nakon svečanog dočeka, Mesić i Kwasniewski najprije će razgovarati o četiri oka, a zatim će im se pridružiti članovi državnih izaslanstava. Glavne teme razgovora trebale bi biti poljska pomoć i potpora hrvatskom približavanju EU i jačanje nedovoljne gospodarske suradnje dviju zemalja.

To je i razlog što se paralelno s Mesićevom posjetom u Varšavi organizira i poljsko-hrvatski gospodarski forum. S hrvatske strane, uz čelnike Hrvatske gospodarske komore (HGK), sudjelovat će tridesetak poduzetnika, menadžera i predstavnika raznih kompanija. Poljska strana najavila je pedesetak sudionika. Na forumu ce govoriti i obojica predsjednika država.

Mesić će politički dio posjeta Poljskoj završiti susretom s predsjednikom Sejma (parlamenta) Jozefom Oleksyjem, a navečer se susresti i s predstavnicima hrvatske zajednice u Poljskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙