FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: SVJETSKO GOSPODARSTVO U NAJBOLJOJ SITUACIJI U PET GODINA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - MMF: SVJETSKO GOSPODARSTVO U NAJBOLJOJSITUACIJI U PET GODINA
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - MMF: SVJETSKO GOSPODARSTVO U NAJBOLJOJ SITUACIJI U PET GODINA

HINA - Financijski servis

Svjetsko gospodarstvo u najboljoj je situaciji u zadnjih pet godina, iako američki proračunski manjak i usporeni europski rast predstavljaju probleme, ocijenio je čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodrigo Rato.

Rato je također pozvao Europsku uniju, SAD i Japan da olakšaju pristup svojim tržištima i povećaju izdvajanja za financiranje razvoja.

"Svjetsko gospodarstvo bilježi najbolje trenutke u zadnjih pet godina, ali su problem američki proračunski i trgovinski manjak te niska stopa rasta u EU, a rizik predstavljaju oscilacije energetskih cijena", kazao je Rato u intervjuu za španjolski dnevni list El Pais.

Ranije, Rato je izjavio da neravnoteže u SAD-u, Japanu i Europi predstavljaju najveću srednjoročnu prijetnju po svjetsko gospodarstvo.

On je signalizirao da će ta financijska institucija, dosad najpoznatija po pokušajima da održi zemlje u razvoju na dobrom putu, također poduzeti značajniju ulogu u ukazivanju na politike u bogatim zemljama svijeta ako one predstavljaju rizike po globalno gospodarstvo. "SAD, EU i Japan imaju veliku odgovornost za uvođenje reda u svojim dvorištima, proširujući pristup svojim tržištima i povećavanjem pomoći za razvoj", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙