FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hsp: dnevni red iduće saborske sjednice dopuniti izvješćem o stand by aranžmanu s mmf-om

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Klub zastupnika HSP-a zahtijeva da sednevni red iduće sjednice Hrvatskoga sabora dopuni izvješćem oodobravanju novog stand by aranžmana Međunarodnoga monetarnog fonda(MMF) Hrvatskoj, priopćeno je danas iz tog kluba.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Klub zastupnika HSP-a zahtijeva da se dnevni red iduće sjednice Hrvatskoga sabora dopuni izvješćem o odobravanju novog stand by aranžmana Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Hrvatskoj, priopćeno je danas iz tog kluba.

Nedopustivo je što je novi stand by aranžman prihvaćen bez rasprave u Hrvatskom saboru iako je još 2002. u saborskoj raspravi o prihvaćanju stand by aranžmana od svih saborskih klubova zatraženo da se pri sklapanju bilo kakva aranžmana s MMF-om o tome mora provesti rasprava u Hrvatskom saboru, ističe se u priopćenju koje je u ima Kluba zastupnika HSP-a potpisao Anto Đapić.

Naglašavaju kako je "neshvatljivo što je Vlada predlažući MMF-u taj stand by aranžman ujedno bezuvjetno prihvatila program gospodarsko-socijalnih mjera koji je ponudio MMF". U priopćenju se dodaje da taj program, uz ostalo, predviđa daljnje smanjenje socijalnih davanja, brzu privatizaciju, smanjenje državnih izdataka za javne službe i t.d.

Izvješće o novom stand by aranžmanu s MMF-om za iduću saborsku sjednicu trebala bi pripremiti Vlada i izvijestiti Hrvatski sabor o tijeku pregovora s misijom MMF-a u Hrvatskoj, navodi se na kraju priopćenja Kluba zastupnika HSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙