FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crkvenac: Vladina politika je politika MMF-a

RIJEKA,10. rujna (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Mato Crkvenac nadanašnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da jepolitika Vlade Ive Sanadera politika Međunarodnoga monetarnog fonda.
RIJEKA,10. rujna (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Mato Crkvenac na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da je politika Vlade Ive Sanadera politika Međunarodnoga monetarnog fonda.

Crkvenac je ustvrdio da je HDZ prihvatio sve MMF-ove naputke koje bivša Vlada nije željela. Ocijenio je da je HDZ-ova politika "površna, vatrogasna i podložna MMF-ovoj provjeri svaka tri mjeseca". Crkvenac je kazao kako je najveći apsurd da ministri iz sadašnje Vlade moraju o svakom svom potezu razgovarati s činovnicima MMF-a.

Podsjetio je kako je Hrvatski sabor 2002. na HDZ-ov prijedlog donio odluku da se ne smije potpisivati novi sporazum s MMF-om bez saborske rasprave. Crkvenac je kazao da je time HDZ pokazao da je bio neodgovorna oporba te da to građani mogu oprostiti, ali da neće oprostiti što je HDZ sada neodgovorna vlast.

Vlada novom politikom novac za razvoj ulaže u potrošnju i nerealizirana obećanja, ne rješava ključna pitanja, nego se samo bavi nebitnima, istaknuo je Crkvenac, upozorivši da se usporava gospodarski rast te da su industrijski pokazatelji najnepovoljniji u proteklih osam godina.

Saborska zastupnica Gordana Sobol upozorila je na povećanje broja nezaposlenih žena i nasilja u obitelji, posebno prema djeci. Saborski zastupnik Neven Mimica rekao je da on kao predsjednik saborskog Odbora za europske integracije ne zna što će se u Saboru događati u vezi s europskim integracijama.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙