FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP o odnosima sa Slovenijom, MMF-om i projektu Družba Adria

DUBROVNIK, 8. rujna 2004. (Hina) - Odnosi sa Slovenijom, Međunarodnimonetarni fond (MMF) te projekt Družba Adria bile su teme današnjekonferencije za novinare predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapića u Dubrovniku.
DUBROVNIK, 8. rujna 2004. (Hina) - Odnosi sa Slovenijom, Međunarodni monetarni fond (MMF) te projekt Družba Adria bile su teme današnje konferencije za novinare predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapića u Dubrovniku.

HSP smatra da bi probleme sa Slovenijom trebalo rješavati pojedinačno, a ne u paketu, kao što to slovenska politika vješto godinama nameće Hrvatskoj, naglasio je Đapić.

"Jedno je pitanje granice u Piranskom zaljevu, a nešto posve drugo problemi vezani uz Ljubljansku banku, nuklearku Krško ili Svetu Geru", dodao je.

Predsjednik HSP-a zaključio je kako se Hrvatska konačno mora odrediti prema Sloveniji, ali i prema graničnim problemima sa Srbijom i Crnom Gorom.

S tim u vezi Đapić je kazao kako pitanje mora uz poluotok Prevlaku, kao ni granica na Dunavu nisu riješeni.

Govoreći o projektu Družba Adria predsjednik HSP-a kazao je kako će HSP predložiti povlačenje Hrvatske iz njega, budući da od njega nema nikakve (gospodarske) koristi, a istodobno taj je projekt otvorena prijetnja ekološkom katastrofom u Jadranu.

Glede odnosa s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF-om) HSP je zamjerio hrvatskoj Vladi zbog prihvaćanja novog stand by aranžmana bez prethodne saborske rasprave. Đapić je napomenuo da se saborska rasprava trebala provesti upravo po saborskoj odluci koja je donesena za vrijeme prijašnjega saborskog saziva, na prijedlog tada oporbenog HDZ-a.

"Ne znam čime se hrvatska Vlada bavi u međunarodnoj politici, osim ispunjavanja diktata europskih činovnika što Hrvatska mora ispuniti kako bi mogla i morala na temelju aranžmana s MMF-om rasprodati ono što još uvijek nije rasprodano", rekao je predsjednik HSP-a Anto Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙