FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: MEĐUNARODNI PROJEKT O OTPADNIM VODAMA

komunalni sustavRIJEKA: MEĐUNARODNI PROJEKT O OTPADNIM VODAMA Sastanak međunarodne stručne skupineprojekta "Sustav kanalizacije i tretman otpadnih voda na obalnompodručju Jadrana", koji se provodi u Italiji, Austriji, Grčkoj,Sloveniji i Hrvatskoj, održava se danas i sutra u Rijeci.

RIJEKA,27. rujna 2004.(Hina) -

Sastanak međunarodne stručne skupine projekta "Sustav kanalizacije i tretman otpadnih voda na obalnom području Jadrana", koji se provodi u Italiji, Austriji, Grčkoj, Sloveniji i Hrvatskoj, održava se danas i sutra u Rijeci.

Glavni je cilj projekta unaprjeđenje postojećeg sustava zbrinjavanja otpadnih voda u gradovima uz obalu Jadrana te izrada višejezičnog priručnika s iskustvima u zbrinjavanju otpadnih voda.

Međunarodnom suradnjom, prikupljanjem podataka i stvaranjem međunarodne mreže kanalizacijskih sustava i zbrinjavanja otpadnih voda želi se smanjiti onečišćenost mora te poboljšati kvaliteta vode za kupanje kao osnove za razvoj turizma.

Ukupna je vrijednost projekta, koji se provodi od prosinca 2003. do prosinca 2006., 908.850 eura. Europska unija financira projekt s 496.750 eura, a ostatak novca osigurat će zemlje sudionice projekta.

Nositelj projekta je grad Rimini, a s hrvatske strane sudjeluju Hrvatske vode i riječka gradska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙