FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpisan ugovor za sanaciju odlagališta otpada u malom lošinju

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Sanaciju odlagališta komunalnog otpada„Kalvarija“ u Malom Lošinju država će sufinancirati sa 7,3 milijunakuna iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,a ugovor o tome danas su u Zagrebu potpisali v. d. direktor Fonda zazaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo igradonačelnik Malog Lošinja Dragan Balija.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Sanaciju odlagališta komunalnog otpada „Kalvarija“ u Malom Lošinju država će sufinancirati sa 7,3 milijuna kuna iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ugovor o tome danas su u Zagrebu potpisali v. d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i gradonačelnik Malog Lošinja Dragan Balija.

Ugovorom je predviđeno participiranje Fonda bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.327.954,40 kuna. Prva rata u visini od 732.795,00 kuna bit će isplaćena u roku od 15 dana, a ostatak sredstava će se doznačavati korisniku na osnovi izvješća o realizaciji programa sanacije odlagališta, koji odobrava ovlaštena osoba Fonda, priopćeno je iz tog fonda.

To je 31 ugovor takve vrste kojim se jedinicama lokalne uprave i samouprave dodjeljuju bespovratna sredstva za sufinanciranje sanacije odlagališta komunalnog otpada. Za te potrebe Fond će izdvojiti ukupno 234 milijuna kuna, od toga 155 milijuna kuna tijekom ove godine.

Za one jedinice lokalne samouprave koje nemaju dovoljno financijskih sredstava za izradu potrebne dokumentacije priprema se novi natječaj koncem rujna ove godine, temeljem kojeg će se, između ostalog, odobriti sredstva za istražne radnje, otkup zemljišta na kojem se odlagališta nalaze, izradu studija utjecaja na okoliš, projektne dokumentacije, te plana sanacije, navodi se u priopćenju Fonda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙