FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana preporučio dijalog

BRUXELLES/LJUBLJANA,27. rujna 2004.(Hina) - Visoki predstavnik Europskeunije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u ponedjeljak jeuoči odlaska u Sloveniju izjavio je da se u Europskoj uniji konfliktii neslaganja rješavaju dijalogom, te da je već više puta ponudio pomoću uspostavi dijaloga između Slovenije i Hrvatske.
BRUXELLES/LJUBLJANA,27. rujna 2004.(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u ponedjeljak je uoči odlaska u Sloveniju izjavio je da se u Europskoj uniji konflikti i neslaganja rješavaju dijalogom, te da je već više puta ponudio pomoć u uspostavi dijaloga između Slovenije i Hrvatske.

"Europska unija je prostor u kojemu se konflikti i nesuglasja rješavaju dijalogom. Normalno je da države članice EU-a i one koje će to postati imaju probleme, ali ih je potrebno riješiti dijalogom", rekao je Solana na konferenciji za tisak u Bruxellesu uoči odlaska u Ljubljanu, javljaju slovenski mediji.

Solana je potvrdio da je prošlog tjedna o graničnom incidentu kod Plovanije razgovarao u New Yorku sa ministrima vanjskih poslova obiju država, Vajglom i Žužulom, ali nije želio zauzimati strane u sporu niti komentirati izjavu slovenske vlade da će uskratiti bezuvjetnu potporu Hrvatskoj na njenom putu u EU.

Umjesto toga Solana je ponovio da EU ne može dopustiti ima članice ili kandidatkinje za članstvo koje nisu spremne riješiti probleme dijalogom jer je to u EU princip na kojemu je ona osnovana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙