FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o osposobljavanju i zapošljavanju branitelja

RIJEKA, 27. rujna 2004.(Hina) - Ministrica obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je ubrodogradilištu "3. maj" s predsjednikom Uprave Gvozdenom Rukavinompotpisala Ugovor o osposobljavanju četrnaest hrvatskih branitelja zadeficitarna zanimanja te njihovu zapošljavanju u brodogradilištu.
RIJEKA, 27. rujna 2004.(Hina) - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u brodogradilištu "3. maj" s predsjednikom Uprave Gvozdenom Rukavinom potpisala Ugovor o osposobljavanju četrnaest hrvatskih branitelja za deficitarna zanimanja te njihovu zapošljavanju u brodogradilištu.

Ugovor o osposobljavanju branitelja za zanimanja brodomonter i zavarivač potpisan je u sklopu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u 2004.

Izobrazba branitelja bit će obavljena u pogonima "3. maja", a trajat će do prosinca ove godine. Nakon toga braniteljima koji uspješno usvoje potrebna znanja bit će ponuđeni ugovori o radu, a poslodavac će im osigurati zaposlenje od najmanje dvije godine.

Program osposobljavanja 14 branitelja stajat će 374.000 kuna - 90 posto novca izdvaja Ministarstvo, a 10 posto "3. maja".

Ministrica Kosor podsjetila je da je zapošljavanje branitelja kod poznatog poslodavca jedna od šest mjera programa zapošljavanja branitelja u 2004. koje provodi Ministarstvo. U programu je još zapošljavanje za nepoznata poslodavca, samozapošljavanje uz novčanu potporu od 20.000 kuna, kreditiranje malih i srednjih poduzetnika branitelja, poticanje osnivanju braniteljskih zadruga te potpora pojedinačnim projektima. Do sada je tim mjerama zaposleno oko četiristo branitelja, a do kraja godine očekuje se zapošljavanje ukupno oko 2500, rekla je.

Govoreći o "3. maju", Kosor je naglasila da će "taj vrijedan kolektiv podupirati Vlada" te kako se nada da će njegovi uspjesi osigurati budućnost domaćem proizvodu i više radnih mjesta.

Predsjednik Uprave "3. maja" Rukavina naglasio je da je u Domovinskom ratu poginulo 17 branitelja zaposlenika brodogradilišta koje podupire njihove obitelji, uglavnom stipendijama za školovanje djece.

U vrijeme Domovinskog rata u brodogradilištu je bilo oko 7000 radnika od kojih oko 2500 branitelja, rekao je Rukavina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙