FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Obonjanu počeo susret djece hrvatskih branitelja; potpredsjednica Kosor potpisala ugovore o projektima ljetovanja djece i pomoći starijim osobama

OBONJAN, 3. rujna 2004. (Hina) - Treći susret više od 500 djecehrvatskih branitelja na otoku Obonjanu kod Šibenika otvorila je danaspotpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji imeđugeneracijske solidarnosti Jadranaka Kosor.
OBONJAN, 3. rujna 2004. (Hina) - Treći susret više od 500 djece hrvatskih branitelja na otoku Obonjanu kod Šibenika otvorila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranaka Kosor.

Više od 500 djece iz cijele Hrvatske sudjeluje u športskim natjecanjima i društvenim igrama, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva održavaju do nedjelje, 5. rujna.

"S velikim sam veseljem došla danas otvoriti ove susrete", izjavila je za Hinu Jadranka Kosor. "Obišli smo objekte, razgovarali s djecom, pa mogu reći da je organizacija primjerena i da djeca uživaju. Ministarstvo podupire takve susrete, a moja je ideja da im se idućih godina pridruže i djeca iz Šibensko-kninske županije. Ono što je nabolje na tim igrama jest to što djeca šire dobro ozračje i sjajno se druže", rekla je Kosor, upitavši ima li boljeg načina borbe protiv ikoje ovisnosti.

Sa šibenskom gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić, u nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, ministrica Kosor potpisala je Ugovor o provedbi pilot-projekta ljetovanja djece uz provedbu edukativnih, športskih i drugih sadržaja.

"Riječ je o pokusnom projektu koji će se početi ostvarivati kad se otok Obonjan potpuno uredi. Golemo je zanimanje djece za ljetovanje na Obonjanu, na kojem su do kraja kolovoza boravile dvije skupine djece iz cijele Hrvatske, kojima je to doslovce bio prvi susret s morem. U suradnji s udrugama iz Domovinskog rata boravak na Obonjanu pokazao se kao sjajan projekt", kazala je ministrica Kosor.

Za boravka u Šibeniku Jadranka Kosor potpisala je i Ugovor o suradnji s gradonačelnicom i ravnateljem Doma umirovljenika "Cvjetni dom" Borisom Kursarom. Riječ je također o pokusnom projektu organiziranja dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama, koje žive same, a ne mogu dobiti mjesto u domovima umirovljenika. Na iskustvima zemalja Europske unije i potporom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti prvi takav dnevni boravak u Hrvatskoj bit će otvoren u Belom Manastiru 1. listopada, na Dan starijih osoba.

Samo petnaestak dana poslije taj bi projekt, po riječima ravnatelja Doma umirovljenika, mogao biti ostvaren i u Šibeniku, a u nj i u druge programe skrbi za starije osobe Vlada će u Šibensko-kninskoj županiji uložiti 1,725.000 kuna.

"Želimo taj projekt posebno proširiti na otocima, na kojima je mnogo starih i bolesnih ljudi pa je i potreba za takvom vrstom pomoći posebno velika. I pokušat ćemo u njegovo ostvarenje uključiti mlade ljude, srednjoškolce i studente, dobrovoljce, kao pravi oblik pomoći i međugeneracijske solidarnosti", izjavila je u Šibeniku potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙