FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETAR TOLIĆ - PREDSJEDNIK NOVOG NADZORNOG ODBORA TLM-a

ŠIBENIK, 27. rujna 2004. (Hina) - Novi predsjednik Nadzornog odboraTvornice lakih metala je pomoćnik ministra gospodarstva, rada ipoduzetništva za industriju Petar Tolić, odlučeno je na današnjojsjednici Nadzornog odbora te šibenske tvrtke.
ŠIBENIK, 27. rujna 2004. (Hina) - Novi predsjednik Nadzornog odbora Tvornice lakih metala je pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva za industriju Petar Tolić, odlučeno je na današnjoj sjednici Nadzornog odbora te šibenske tvrtke.

Tolićevom zamjenicom imenovana Vanja Ninić, ravnateljica šibenske podružnice FINE. U sastavu novog Nadzornog odbora TLM-a su i Perica Bukić, Damir Begović, Nedjeljka Klarić, Vlado Nimac, te predstavnik radnika Zdravko Burazer.

Po riječima Petra Tolića, idući korak Nadzornog odbora bit že izbor uprave poduzeća.

Hoće li to biti učinjeno imenovanjem, raspisivanjem natječaja, ili će biti potvrđena sadašnja Uprava na čelu sa Zdravkom Petkovićem, znat će se nakon dogovora s većinskom vlasnikom TLM-a, Hrvatskim fondom za privatizaciju.

Prema podacima koje je tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi, TLM je u prvoj polugodištu ove godine zabilježio neto gubitak od 58,50 milijuna kuna, što je za 39,6 posto manje nego prošle godine kada je u prvih šest mjeseci neto gubitak iznosio 96,85 milijuna kuna.

Istodobno, TLM je u prvoj polovici ove godine povećao prihode za 26,5 posto, sa 339,97 na 430,05 milijuna kuna, pri čemu su znatno porasli prihodi u inozemstvu i to za 85,6 posto, sa 142,23 na 264,07 milijuna kuna.

Rast prihoda od 27,1 posto zabilježen je i od prodaje u zemlji koji su sa lanjskih 59,52 milijuna na 75,65 milijuna kuna u ovogodišnjih prvih šest mjeseci.

U istom razdoblju porasli su i TLM-ovi rashodi i to za 26,5 posto, sa 339,97 milijuna na 430,05 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙