FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: HRVATSKA - NIZOZEMSKA 2:3

ZAGREB, 23. rujna (Hina) - Hrvatski stolnotenisači otvorili sumomčadski dio natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Ateni porazom.
ZAGREB, 23. rujna (Hina) - Hrvatski stolnotenisači otvorili su momčadski dio natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Ateni porazom.

U dvoboju prvog kola B skupine kategorije 9 (kategorija oštećenja stojećih) Hrvatska je izgubila od Nizozemske 2:3 i plasman u polufinale morat će potražiti u preostala dva ogleda u skupini, protiv Irana i Tajvana.

"Imali smo priliku, no nismo je iskoristili. Meč je bio otvoren, no nažalost nismo uspjeli. Više nemamo pravo na pogrešku i dalje nas vode dvije pobjede," kazao je izbornik stolnotenisača Mijo Bakić.

Hrvatska je vodila 1:0 i 2:1, no nije uspjela zadržati prednost i Nizozemci, koji su prvi nositelji turnira, su slavili.

U prvom dvoboju Dragan Rakić je pobijedio Tonnie Heijnena 3:2, no Ratko Kovačić je potom izgubio od Gerbena Lasta 0:3. Hrvatsku je u prednost vratio par Emil Gubica - Dragan Rakić pobjedom protiv Heijnena i Lasta 3:1, međutim u preostala dva meča Rakić je izgubio od Lasta 1:3, a Kovačić od Heijnena 0:3.

"Na ovom turniru nema slabih protivnika i cijelo vrijeme moraš biti maksimalno koncentriran. Mi smo danas propustili priliku, no još uvijek možemo izboriti polufinale," kazao je Ratko Kovačić, koji je osim što je sudionik Igara i predsjednik Hrvatskog športskog saveza invalida.

Hrvatska reprezentacije će u petak igrati dvoboj drugog kola protiv Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙