FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIHVAĆEN STEČAJNI PLAN ZA OMIAL

SPLIT, 23. rujna 2004. (Hina) - Na sjednici Skupština vjerovnika omišketvornice aluminijske ambalaže "Omial", nad kojom je prije osam mjeseciotvoren stečaj, prihvaćen je danas stečajni plan koji predviđa da sesvi vjerovnici odreknu dijela svojih potraživanja kako bi sepotraživanja prema tvornici smanjila s 52 milijuna na 14 milijunakuna.
SPLIT, 23. rujna 2004. (Hina) - Na sjednici Skupština vjerovnika omiške tvornice aluminijske ambalaže "Omial", nad kojom je prije osam mjeseci otvoren stečaj, prihvaćen je danas stečajni plan koji predviđa da se svi vjerovnici odreknu dijela svojih potraživanja kako bi se potraživanja prema tvornici smanjila s 52 milijuna na 14 milijuna kuna.

Prihvaćanje stečajnog plana omogućava prodaju tvornice i nastavak proizvodnje.

Stečajni upravitelj Marko Bitanga izvijestio je vjerovnike da je za kupnju tvornice zainteresirana austrijsko-hrvatska tvrtka "Aluflexpack", sa sjedištem u Zadru, i to za oko 14 milijuna kuna.

Ta će se tvrtka, ako dođe do sklapanja kupoprodajnog ugovora, obvezati na nastavak proizvodnje i zapošljavanje 30 od nekadašnjih 250 radnika odmah, a u roku od šest mjeseci njih još 70.

Radnici "Omiala", koji potražuju oko 20 milijuna kuna, odnosno zaostale plaće za dvogodišnje razdoblje, pristali su na to da se se i njihova potraživanja umanje, ali za iznos od 59 posto.

Pristanak na tu, kako su je nazvali "nemoralnu ponudu", obrazložili su riječima kako nemaju izbora, jer bi u slučaju njihova odbijanja propao stečajni plan, čime bi se državne ustanove i fondovi naplatili rasprodajom "Omialove" imovine, a oni ne bi mogli dobiti posao.

Stečajni plan na današnjoj sjednici Skupštine vjerovnika prihvatio i predstavnik Hrvatske elektroprivrede, jednog od najvećeg vjerovnika Omiala, koja se odriče oko 77 posto svojih potraživanja.

Sa šibenskim TLM-om, također jednim od velikih vjerovnika "Omiala", postignut je dogovor prema kojemu TLM prihvaća otpis svog potraživanja za 81 posto, ali uz uvjet da budući vlasnik omiške tvrtke repromaterijal za proizvodnju, tri tisuće tona aluminija na godinu, nabavlja od TLM-a.

Stečajni plan prihvaćen je nakon tri neuspjela pokušaja prodaje tvornice, a u četvrtom se očekuje da će biti ponuđena po početnoj cijeni od 14 milijuna kuna.

Sa stečajnim planom Omiala prošli se tjedan suglasila hrvatska Vlada.

(Hina) xdstr yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙