FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GUVERNERI NAJVEĆIH SREDIŠNJIH BANAKA O GLOBALNOM OPORAVKU

BASEL, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Globalni gospodarski oporavakje u tijeku, no monetarne vlasti trebale bi ostati na oprezu u pogleduopasnosti od inflacije, priopćeno je s današnjeg sastanka guvernerasredišnjih banaka 10 industrijski najrazvijenijih država svijeta,skupine G10.
BASEL, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Globalni gospodarski oporavak je u tijeku, no monetarne vlasti trebale bi ostati na oprezu u pogledu opasnosti od inflacije, priopćeno je s današnjeg sastanka guvernera središnjih banaka 10 industrijski najrazvijenijih država svijeta, skupine G10.

Predsjednik skupine guvernera G10, Jean-Claude Trichet,ujedno i predsjednik Europske središnje banke, umanjio je zabrinutost oko općeg utjecaja povijesno visokih cijena nafte na gospodarstvo, ustvrdivši da su one odraz snažne potražnje, no dodao je i da su trenutne cijene "mnogo više nego što je normalno prikladno".

"Globalni oporavak je potvrđen nakon blagog usporavanja u drugom tromjesečju", izjavio je Trichet na redovitom sastanku središnjih bankara. "Većina pokazatelja ukazuje na jačanje aktivnosti u trećem tromjesečju", dodao je.

"Uvjereni smo da su u tijeku očekivanja inflacije na globalnoj razini. Moramo zadržati cjenovnu stabilnost" rekao je. "Oprez je bitan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙