FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SRPNJU PAD GRAĐEVINSKIH RADOVA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Nakon dužeg vremena u srpnju je uHrvatskoj zabilježen blagi pad građevinskih radova - tako sugrađevinski radovi, mjereni odrađenim satima radnika na gradilištima,u srpnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 2,2posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Nakon dužeg vremena u srpnju je u Hrvatskoj zabilježen blagi pad građevinskih radova - tako su građevinski radovi, mjereni odrađenim satima radnika na gradilištima, u srpnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 2,2 posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.

Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine u usporedbi s radovima u istom prošlogodišnjem razdoblju veći su pak za 6,8 posto.

To pokazuje daljnje usporavanje ranijih visokih stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, čiji je dinamični rast bio potaknut prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom.

Tako je primjerice u srpnju prošle godine u odnosu na isti mjesec godine prije zabilježen rast od 24,1 posto, dok je u prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci stopa rasta fizičkog obima građevinskih radova iznosila 24,3 posto.

Podaci o strukturi obavljenih građevinskih radova u prvih sedam mjeseci ove godine pokazuju da 38,3 posto radova odrađeno na zgradama, a 61,7 posto na ostalim građevinama.

O kretanjima građevinske aktivnosti govore i podaci o izdanim građevinskim dozvolama. Tako je u prvih sedam mjeseci ove godine izdano ukupno 7.401 građevna dozvola kojima su predviđeni radovi u vrijednosti od 12,7 milijardi kuna (od čega 8,6 milijardi na zgradama a nešto više od četiri milijarde kuna na ostalim građevinama). Njima je predviđena i izgradnja 11.999 stanova.

Usporede li se ti podacima s onima za razdoblje od siječnja do srpnja prošle godine, proizlazi da je u istom ovogodišnjem razdoblju izdano 5,2 posto manje građevnih dozvola, dok je vrijednost radova manja za 11,6 posto (ili za oko 1,6 milijardi kuna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙