FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USPORAVANJE STOPA RASTA U GRAĐEVINARSTVU

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Fizički obujam građevinskih radova uHrvatskoj u lipnju je bio za 7,5 posto veći nego u istom mjesecuprošle godine, dok je u prvom polugodištu u odnosu na istoprošlogodišnje razdoblje zabilježen rast od 8,6 posto, podaci suDržavnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju je bio za 7,5 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u prvom polugodištu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zabilježen rast od 8,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Kako se i predviđalo stopa rasta graditeljske aktivnosti u ovoj godini osjetno je sporija nego prošle godine. Tako se već od ožujka stopa rasta spustila ispod deset posto.

Takvim kretanjima u prvih šest mjeseci ove godine graditeljska aktivnost veća je za 8,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je lani u tom razdoblju stopa rasta iznosila čak 24,3 posto.

Uzroci takvih kretanja, ocjenjuju analitičari, su u smanjenim javnim investicijama kao i u završavanju nekih infrastrukturnih objekata, prije svega cesta.

Do kraja godine ne očekuju se značajnije promjene u kretanjima te djelatnosti, što će utjecati i na ostvarivanje razine BDP-a.

Prema vrsti gradnje pak na novim je građevinama u lipnju ove godine odrađeno 63,5 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 36,5 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙